Plommonchutney med kanel och mörk choklad

Du visar för närvarande Plommonchutney med kanel och mörk choklad

Jag hade köpt en plastlåda med plommon för ett tag sedan. Av någon anledning hade jag inte ätit upp alla och de började visa tecken på att det var dags för det! Istället för att äta plommon till dess att de stod ut genom öronen valde jag att göra chutney. Den fick god smak av kanel och mörk choklad. En riktig höjdare om jag får säga det själv….och som vanligt får jag ju det.

Ät den till ost, den smakar gott på en pepparkaka (tänk glöggmingel), grillat eller till stekt kött och kyckling. Att äta den direkt med sked är också ett alternativ…men det blir faktiskt lite sött efter en stund….

Plommonchutney med kanel och mörk choklad

ca 700 g urkärnade plommon

1/2 tsk mald kanel (eller 1 kanelstång)

1 rödlök eller gul lök

2 krm chiliflakes

2 dl råsocker

knappt 1/2 dl rödvinsvinäger

3/4 dl vatten

knappt 1/2 tsk salt

40 g 70% choklad

 

1. Dela plommonen i halvor och ta bort kärnan och hacka löken fint.

2. Lägg det i en kastrull med övriga ingredienser, förutom chokladen.

3. Koka 45 – 60 minuter till dess att chutneyn har tjocknat.

4.  Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt hackad choklad. Rör till dess att den smält.

5. Fördela chutneyn i väl rengjorda burkar till dess att det är dags att smaska i sig den!

 

 

 

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar