För ett tag sedan gjorde jag egen färskost som i konsistensen påminde om den indiska osten paneer. Jag letade recept på nätet men till slut blev det som vanligt, jag gjorde min egen variant av det som fanns hemma.
Förmodligen finns det rätt många olika sätt att laga till den här rätten så att den blir ännu godare. Men jag lovar, jag är rätt säker på att mitt recept går hem hos fler än mig.
För enligt mina smaklökar gjorde den succé. Fast å andra sidan var det inte så svårt, maträtter som både är goda och lättlagade kan inte bli annat än succé….
Palak paneer
1 paneerost eller hemlagad färskost
200 g bladspenat
10-12 körsbärstomater
1 gul lök
1 grön chili
1 – 1 1/2 msk garam masala
1/2 msk grönsaksfond
salt
1. Dela osten i kuber och stek i rapsolja.
2. Hacka löken och chilin fint och stek mjuk i rapsolja i en kastrull.
3. Halvera tomaterna och tillsätt dem till kastrullen.
4. Blanda ner grönsaksfond, garam masala och spenaten. Smaka av med salt och ev. mer garam masala.
5. Sist av allt blandas den stekta osten ner.
6. Servera med naan- eller libabröd.
Halloumi fungerar som ersättningsost, men då blir rätten saltare i smaken.