Guldmjölk

  • Inläggskategori:Dryck
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Guldmjölk

Jag har läst och hört så mycket om guldmjölk under lång tid men aldrig kommit mig för att prova själv. Men nu var det dags. På nätet, var annars, hittade jag ett recept som jag bestämde mig för att prova. Pastan stoppade jag in i en burk i kylen, där håller den länge.

Min första mugg guldmjölk fixade jag till för ett tag sedan och en mugg varm guldmjölk har blivit en kvällsfavorit. Jag har provat att göra den på både mandelmjölk och havremjölk och upptäckt att havremjölken är min favorit.

Snart är dock pastan slut och då är det dags att fixa till en ny burk.

En sak är säker….den gör mig sömnig så det är ingenting jag kommer att dricka när jag behöver energi.

Guldmjölkspasta

1/2 dl mald gurkmeja

1/2 dl mald ingefära

1 tsk grovmald svartpeppar

( ev. 1 tsk kanel)

2 dl vatten

Blanda kryddorna med vattnet i en kastrull. Värm och rör hela tiden till dess att det tjocknar till en pasta. Det är viktigt att ha koll, det går snabbt.

Lägg pastan i en burk och förvara i kylskåp.

 

Guldmjölk

2 dl valfri mjölk, t.ex. mandel, havre eller vanlig.

1 tsk av guldmjölkspastan

1 tsk ghee (går att utesluta)

Hetta upp mjölken med gurkmejapasta och ghee . Skumma mjölken med en lattevisp innan den serveras (eller använd mixerstav).

Servera varm, gärna med lite kanel på toppen och en skön sömnig känsla kommer smygande.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar