Räksallad med nektarin

Du visar för närvarande Räksallad med nektarin

Ibland, eller ganska ofta här hemma, vill jag att det ska gå snabbt att laga maten fast samtidigt med det där lilla extra. Sallad är en sån rätt, det går snabbt att laga till men enkelt att fixa till en liten twist.

Dagen när den här salladen lagades till höll jag på att laga till portionspajer att stoppa i frysen för att ha när jobbet börjar igen. Plötsligt insåg att jag var hungrig så en titt i kylskåpet avgjorde lunchvalet. Att ta en av de nybakade pajerna var inte att tänka på…

Jag gjorde sallad lagom till en person men om man vill laga till fler är det bara att öka mängderna.

Räksallad med nektarin

blandad sallad

1 nektarin

1/2 mozzarella

2 rädisor

1 avokado

citron

100 – 125 g räkor

 

Skär eller riv salladen i mindre delar.

Dela nektarinen i små bitar. Stek i olivolja på svag värme. Krydda med salt, honung och chiliflakes.

Skiva rädisorna och riv mozzarellan i bitar.

Skiva avokadon och pressa över lite citron.

Lägg sallad i botten på ett fat, därefter den skivade avokadon, rädisor och mozzarella.

Därefter den nystekta nektarinen och räkorna. Toppa med några klickar av yoghurtsås.

 

Såsen görs av turkisk yoghurt med dill, pepparrot, salt och lite honung.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar