Ärt- och avokadosoppa

  • Inläggskategori:Soppa
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Ärt- och avokadosoppa

Jag tänkte laga till en lättare middag för någon vecka sedan och gurksoppa fanns som önskemål. Det uppstod dock ett litet problem….det är svårt att göra gurksoppa utan gurka…….men i frysen hittade jag gröna ärtor och på fruktfatet låg en mogen avokado.

Grönt som grönt tänkte jag och satsade på en annan slags soppa än den jag först tänkt mig. Den blev toppengod, jag valde att servera den med smaksatt yoghurt, rostade solroskärnor och räkor. Vill man inte ta räkor går det att ta till exempel brödkrutonger istället. Eller så tar man båda delarna.

Jag åt soppan varm men den fungerar alldeles utmärkt att äta kall också.

 

Ärt- och avokadosoppa (2 portioner)

250 g gröna ärtor

1/2 gul lök

5 dl grönsaksbuljong

1 avokado

15-20 g dill

1 tsk balsamicocreme

citron

svartpeppar, salt

räkor och solroskärnor till servering

 

1. Koka ärtorna och en finhackad gul lök 10 minuter i buljongen.

2. Mixa soppan tillsammans med avokado och dill. Smaka av med pressad citron, balsamicocreme och nymald svartpeppar. Ev behövs en aning salt.

 

Smaksatt yoghurt

1 dl turkisk yoghurt

1 tsk honung

1 tsk pepparrot

1 – 2 msk hackad färsk dill

salt

Blanda ihop ingredienserna till yoghurten. Smaka av med salt,

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar