Kycklinggryta med grön currypasta

Du visar för närvarande Kycklinggryta med grön currypasta

Jag gjorde en god kycklinggryta för ett tag sedan men ibland när jag lagar mat glömmer jag att det bara är jag som ska äta. Av det här receptet blev det rätt mycket, så det räckte både till matlådor att äta samma vecka och stoppa i frysen, vilket inte var så dumt.

Kycklinggryta med grön currypasta

700 g kycklinginnerfilé

1 msk fisksås

  • Börja med att putsa kycklingen och skära filéerna i mindre bitar. Blanda med fisksåsen och låt stå medan resten av grytan förbereds.

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

10 cm purjolök

2 salladslökar

4 – 5 cm ingefära

2 tsk grön currypasta

smör, rapsolja

  • Hacka den gula löken, riv vitlöksklyftan fint och skiva purjolök och salladslök fint. Riv ingefäran fint. Stekt mjukt i smör och rapsolja tillsammans med currypastan, på låg värme. Använd en lite större gryta.

6 champinjoner

6 – 7 salladsärtor

1 liten burk majs

1 burk kokosmjölk

400 g krossade tomater

1 msk grönsaksfond

1 kruka koriander

  • Skiva champinjonerna och dela salladsärtorna. Tillsätt de till grytan. Häll på krossade tomater och kokosmjölk och majsen. Häll i grönsaksfond. 
  • Tillsätt kycklingen och låt grytan koka till dess att kycklingen är klar. 
  • Smaka ev. av med mer kryddor och tillsätt sist av allt hackad koriander. 

Servera kycklinggrytan med ris eller nudlar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar