Jag brukar inte göra potatismos jätteofta men helgen som gick gjorde jag en stor sats mos för att ha till en rad olika maträtter under veckan. Moset smakade tipptopp till varmkorven, de stekta köttbullarna, i tunnbrödrullen och i potatisbakelser. Förstås finns en rad andra rätter där just det här potatismoset skulle passa som handen i handsken.
Ruccola- och parmesanmos
8 – 10 potatisar
50 – 75 g smör
1/2 – 1 dl mjölk
salt, svartpeppar
1/2 påse ruccola
4 – 5 msk nyriven parmesan
Skala potatisen och dela i mindre bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten.
Pressa potatisen ner i en bunke och klicka i smör och blanda med mjölk. Krydda med salt och svartpeppar och blanda ner 1/2 påse hackad ruccola och nyriven parmesan.
Klart att äta. För att lägga upp moset snyggt är en glasskopa ett perfekt tillbehör.