Potatisbakelser

Du visar för närvarande Potatisbakelser

Potatisbakelser är enkelt att laga till, framförallt om det finns en rulle färdigkavlad smördeg i kylen. Det bästa av allt är att det går att använda kokt pressad potatis eller potatismos. Smaksättning i form av pesto eller bara en god lagrad ost. Varianterna är oändliga.

Potatisbakelser

1 smördegsrulle

potatismos

ruccolapesto

riven mozarella

1 ägg

salt, chiliflakes

1. Bred ett lager pesto över smördegen och lägg sedan moset i en tjock sträng i mitten.

2. Riv över rikligt med mozarella. Det går att använda en lagrad ost också förstås men den pesto jag använde var rejält smakrik därför valde jag mozarella.

3. Rulla ihop smördegen och skär i bitar. Lägg de med den skurna ytan uppåt på en plåt och pensla med uppvispat ägg. Strö över flingsalt och chiliflakes.

4. Grädda i 225° varm ugn 20 – 30 minuter, till dess att de fått fin färg. 

Potatisbakelserna passar till kött, fisk, kyckling eller bara som de är till en god sallad. 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar