Tonfiskkakor och stekta grönsaker

Du visar för närvarande Tonfiskkakor och stekta grönsaker

Jag hade vit tonfisk i frysen som jag ville göra något med. Det fanns inte mycket kvar men den bit som fanns delade jag i kuber och mixade med bland annat lite lök. Till det stekte jag grönsaker i olja och kryddsmör. Kryddsmöret var kvar sen nyår, så det fick ge smak åt både tonfiskkakor och grönsaker.

Tonfiskkakor

100 g tonfisk

1 ägg

1 salladslök

1/4 rödlök

2 msk ströbröd

1 skvätt grädde

salt, chiliflakes

olja, kryddsmör

1. Dela tonfisken i kuber, torka den så att den inte är så blöt.

2. Hacka salladslök och rödlök.

3. Mixa alla ingredienser tillsammans med ägget, ströbröd, lite grädde och en aning salt och chiliflakes.

4. Skeda upp små biffar direkt i pannan och stek i olivolja och kryddsmör (chili, vitlök, ingefära, limejuice, salt)

Stekta grönsaker

champinjoner

rödkål

minimajs

böngroddar

pak choi

Dela grönsakerna i munsbitar. Stek i olivolja och kryddsmör. Ringla över en aning jordnötssås.

Servera grönsaker och tonfiskkakor med extra jordnötssås och en limeklyfta att pressa över när det är dags att äta.

Jordnötssåsen är enkel att göra själv. Mixa jordnötter med rapsolja, vitlök, chili, ev. riven ingefära och en aning salt

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar