För ett tag sedan hade jag köpt färsk sparris som jag inte hann äta upp. Då delade jag den i mindre bitar och stoppade in dem i frysen. Idag var det dags att göra något av dem. Det blev en god sparrissoppa. Enkelt och snabbt tillagat, som bonus mycket gott.
Sparrissoppa
125 g grön sparris
1 gul lök
1/2 kycklingbuljongtärning
1 1/2 dl vatten
1/2 dl vitt vin
2 dl grädde
1/2 tsk balsamicocreme
smör
1. Dela sparrisen i mindre bitar och koka 2-3 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort kokvattnet.
2. Hacka löken fint och stek mjuk i smör.
3. Häll på vatten, vin, buljongtärning och grädde. Låt koka upp.
4. Tillsätt sparrisen och låt det koka ca 10 minuter.
5. Mixa soppan slät och smaka av med balsamicocreme.
6. Servera soppan med en klick crème fraiche. Garnera gärna med sparristopparna (om du till skillnad från mig kommer ihåg att spara dem innan soppan mixas). En god macka smakar toppen till!