Jag gjorde en mycket god kycklinggratäng med soltorkad tomat helgen som gick. Med en färdigstekt kyckling som inte blev uppäten när det var tänkt, de grönsaker som fanns i kylen, soltorkad tomatcreme och nyriven parmesan. Den blev både krämig och smakrik. En rätt jag definitivt kommer att laga igen.
Kycklinggratäng med soltorkad tomat
1 urbenad färdigstekt kyckling
4-5 champinjoner
3-4 salladslökar
8-10 små tomater
1/2 kycklingbuljongtärning
1 dl creme fraiche
1 – 1 1/2 dl grädde
2-3 msk soltorkad tomatcreme
1 dl nyriven parmesan
1. Dela kycklingen i mindre bitar. Lägg de i botten på en ugnsform.
2. Skiva champinjonerna, dela tomaterna och hacka salladslöken och lägg grönsakerna ovanpå kycklingen.
3. Blanda ut kycklingbuljongen i lite hett vatten. Blanda grädde, creme fraiche med buljongen, soltorkad tomatcreme och nyriven parmesan. Smaka av om det ev. behövs mer soltorkad tomat eller parmesan samt svartpeppar från kvarnen.
4. Häll blandningen över kycklingen och gratinera ca 30 minuter.
5. Ät till ris, pasta eller för en riktig krämig upplevelse, potatisgratäng.