Ugnskyckling med lite smått och gott

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
You are currently viewing Ugnskyckling med lite smått och gott

När jag öppnade kylskåpet idag fanns det inte direkt en uppsjö av varor att använda sig av. I frysen fanns i alla fall kyckling så med hjälp av den enda vitlöksklyfta som fanns kvar, mozarella, en liten bit parmesan och lite annat fixade jag till en ugnskyckling som blev riktigt god.

 

Ugnskyckling

2 stora kycklingfiléer

8 skivor pepparsalami

1 mozarellaost

2 dl grädde

2 del crème fraiche

1 stor vitlöksklyfta

1/2 hönsbuljongtärning

2-3 msk finriven parmesan

1 tsk sambal oelek

salt

persilja

 

 

1. Salta kycklingen lätt och dela varje filé i 4 bitar.

2. Skär en ficka i varje bit och stoppa ner en skiva mozarella

3. Lägg kycklingen i en ugnsform och toppa varje kycklingbit med en skiva pepparsalami.

4. Blanda grädde, creme fraiche, buljong, parmesan, sambal oelek och vitlök och häll över kycklingen.

5. In i ugnen 225°, 30-45 minuter.

6. Strö över hackad persilja vid servering. Ris och sallad smakar gott till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 21-årig son. Vi bor i eget hus i en liten Norrländsk ort. Jag gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar