När jag öppnade kylskåpet idag fanns det inte direkt en uppsjö av varor att använda sig av. I frysen fanns i alla fall kyckling så med hjälp av den enda vitlöksklyfta som fanns kvar, mozarella, en liten bit parmesan och lite annat fixade jag till en ugnskyckling som blev riktigt god.
Ugnskyckling
2 stora kycklingfiléer
8 skivor pepparsalami
1 mozarellaost
2 dl grädde
2 del crème fraiche
1 stor vitlöksklyfta
1/2 hönsbuljongtärning
2-3 msk finriven parmesan
1 tsk sambal oelek
salt
persilja
1. Salta kycklingen lätt och dela varje filé i 4 bitar.
2. Skär en ficka i varje bit och stoppa ner en skiva mozarella
3. Lägg kycklingen i en ugnsform och toppa varje kycklingbit med en skiva pepparsalami.
4. Blanda grädde, creme fraiche, buljong, parmesan, sambal oelek och vitlök och häll över kycklingen.
5. In i ugnen 225°, 30-45 minuter.
6. Strö över hackad persilja vid servering. Ris och sallad smakar gott till.