Räkor med godaste majonäsen

I går kväll åt vi räkor med gott bröd och min goda hemgjorda majonäs.

Räkor, goda på fredagkvällen.
Gott bröd till.

Min hemgjorda majonäs, jag tycker faktiskt att det är den godaste som finns!

Jag tror att jag har skrivit upp receptet förut men här kommer det igen. Kom ihåg att ingredienserna ska ha samma temperatur.

2 äggulor

2 dl olja, ex raps.

Vispa äggulor och häll i oljan i en smal stråle.

När majonäsen har tjocknat blandar man i:

1 riven vitlöksklyfta

2 cm riven ingefära

chiliflakes och salt

saften från ca 1/3 lime

Sååååå god!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Kalle

    Tack!

Lämna ett svar