Cashewröra med ingefära blev toppen till brödet vid dagens middag. Jag gjorde min goda halloumisallad med nektariner och kräftstjärtar men kände inte för att bara ha smör till brödet. Istället gjorde jag en röra med cashewnötter som bas. Den blev fint ljusgrön och smakade toppen på det mjuka brödet till salladen. Kryddningen kan man förstås variera beroende på vad smöret ska serveras till. Den här smaksättningen blev klockren till salladen.
Cashewröra med ingefära
2 dl cashewnötter
2 cm ingefära
1/2 kruka koriander
olivolja
salt
1. Blötlägg nötterna i vatten cirka 1 timme. Skala ingefäran och hacka i mindre bitar.
2. Ta upp dem och mixa med ingefära och koriander. Ta inte all ingefära på en gång utan smaka av till dess att smaken är som man vill ha den.
3. Späd röran med olivolja under mixningen så att konsistensen blir lämpligt bredbar. Smaka av med flingsalt.