Fläskytterfilé med kaffemarinad

Du visar för närvarande Fläskytterfilé med kaffemarinad

Sonen kom hem från Norge på sommarlov och det innebär att matlagningen blir lite roligare igen då det inte bara är jag som ska äta middag. Vid en av de första måltiderna sen han kom hem passade det utmärkt att grilla. I kylen fanns en fläskytterfilé. Till den gjorde jag kaffemarinad. Receptet hittar du här!

Köttet putsades, skivades och fick ligga i marinaden ungefär 3-4 timmar. Jag vände på påsen med kött och marinad lite då och då för att allt kött skulle få del av marinaden.

Köttet grillades men det skulle förstås fungera att steka det i ugnen också. På grillen hamnade även halloumi och lök.

Till detta serverades potatisgratäng, latmansvarianten denna gång. Färdigköpt men upphottad med chiliflakes och lagrad riven ost.

Fruktig sallad, vattenmelon och vitlöksdressing.

Vitlöksdressing

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

1 riven vitlöksklyfta

pressad citron

salt

 

Sallad med mozarella, jordgubbar, gurka och rädisor.
Smålökar och halloumi åkte också på grillen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar