Sonen kom hem från Norge på sommarlov och det innebär att matlagningen blir lite roligare igen då det inte bara är jag som ska äta middag. Vid en av de första måltiderna sen han kom hem passade det utmärkt att grilla. I kylen fanns en fläskytterfilé. Till den gjorde jag kaffemarinad. Receptet hittar du här!
Köttet putsades, skivades och fick ligga i marinaden ungefär 3-4 timmar. Jag vände på påsen med kött och marinad lite då och då för att allt kött skulle få del av marinaden.
Köttet grillades men det skulle förstås fungera att steka det i ugnen också. På grillen hamnade även halloumi och lök.
Till detta serverades potatisgratäng, latmansvarianten denna gång. Färdigköpt men upphottad med chiliflakes och lagrad riven ost.
Fruktig sallad, vattenmelon och vitlöksdressing.
Vitlöksdressing
1 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 riven vitlöksklyfta
pressad citron
salt