I dag blev det en god morotssoppa till lunch. När jag gjorde pastan med kräftstjärtar och färskost häromdagen använde jag för mycket grädde så det blev sås kvar. Såsen silade jag av när pastan serverades så den fick bli basen i en god soppa till lunch. Vill man laga till soppan utan att ha kvar av pastasås går det lika bra att tillsätta mjukost med smak av kräftor eller räkor.
Morotssoppa
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 dl sås med smak av färskost och kräftor (kvar sen pastan häromdagen)
2 rårivna morötter
1 hackad salladslök
1 klick smör
Riv morötterna och hacka salladslök. Smält lite smör i en kastrull och lägg i grönsakerna och fräs de en kort stund. Häll på vatten, lägg i buljongtärning och såsresterna (eller grädde och mjukost). Låt koka cirka 5 minuter. Mal över lite svartpeppar innan servering. Smaklig spis!