Ugnsstekt kycklingfilé med kall sås

Du visar för närvarande Ugnsstekt kycklingfilé med kall sås

Inspiration till det här receptet har jag hämtat från min egen blogg, ugnsstekt kyckling med kall sås. Då serverades kycklingen kall, den här gången fick den ligga i en marinad innan jag stekte den i ugnen och sedan åt vi den varm tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och sparris. Förutom kycklingen serverade jag gubbröra och halloumipinnar med prosciutto och vips blev det en enkel påskbuffé av det hela.

Ugnsstekt kyckling med kall sås

4-5 kycklingfiléer

1 dl rapsolja

1/2 dl japansk soja

1 msk fisksås

1/2 hackade örter, rosmarin och timjan

2 vitlöksklyftor

1 msk rosépeppar

1. Blanda marinaden i en plastpåse. Putsa kycklingen och lägg ner filéerna i påsen. Förslut den med en klämma och lägg påsen i en skål. Vänd med jämna mellanrum så att smakerna kommer åt överallt.

Kall sås med timjan och rosépeppar

1 dl creme fraiche

1 dl majonnäs

1 riven vitlöksklyfta

1 msk hackad färsk timjan

1/2 msk rosépeppar, fint mortlad

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med flingsalt och svartpeppar.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar