Inspiration till det här receptet har jag hämtat från min egen blogg, ugnsstekt kyckling med kall sås. Då serverades kycklingen kall, den här gången fick den ligga i en marinad innan jag stekte den i ugnen och sedan åt vi den varm tillsammans med ugnsrostade rotfrukter och sparris. Förutom kycklingen serverade jag gubbröra och halloumipinnar med prosciutto och vips blev det en enkel påskbuffé av det hela.
Ugnsstekt kyckling med kall sås
4-5 kycklingfiléer
1 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
1 msk fisksås
1/2 hackade örter, rosmarin och timjan
2 vitlöksklyftor
1 msk rosépeppar
1. Blanda marinaden i en plastpåse. Putsa kycklingen och lägg ner filéerna i påsen. Förslut den med en klämma och lägg påsen i en skål. Vänd med jämna mellanrum så att smakerna kommer åt överallt.
Kall sås med timjan och rosépeppar
1 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 riven vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk timjan
1/2 msk rosépeppar, fint mortlad
Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med flingsalt och svartpeppar.