Jag lagade till en gryta med vegetariskt innehåll till middag häromdagen. En mild gryta med indiska smaker som passar perfekt att äta till ett gott bröd. Helst tillsammans med naanbröd, men annat bröd fungerar också. I våra affärer i byn där jag bor fanns inte det att tillgå, däremot hade jag libanesiskt tunnbröd i frysen så det använde jag till serveringen.
Indisk blomkålsgryta
1 blomkålshuvud
1 stor potatis
6-7 champinjoner
1 gul lök
kokosolja att steka i (eller rapsolja/ smör)
1 tsk malen kardemumma
1 msk spiskummin
1 msk gurkmeja
1 näve russin
salt
2 1/2 dl mandelmjöl
1 burk kokosmjölk
vatten
1 1/2 dl riven kokos
1 dl hackade cashewnötter
lime
koriander
1. Smält kokosoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Tillsätt kardemumma, spiskummin och gurkmeja och låt det brynas på låg värme.
2. Förbered under tiden grönsakerna, blomkålen i buketter, potatisen i tärningar, champinjonerna i kvartar och löken finhackad.
3. Tillsätt lite mer kokosolja och lägg i grönsakerna, salta lätt och låt det bryna en stund.
4. Rör ner mandelmjölet, russinen och häll på kokosmjölken. Låt koka till dess att blomkål och potatis är lagom mjuka. Späd ev. med vatten om det blir för tjockt.
5. När grönsakerna är färdigkokta tillsätts kokos och hackade cashewnötter. Pressa i limejuice och toppa med hackad koriander.