Paj är så gott och i vårt hem går ostpaj alltid hem! Denna gång med lite färska örter från krukorna på altanen. En enkel dillpesto smakade toppen till!
Ostpaj med örter och dillpesto
1 pajdeg (3 dl vetemjöl, 125 g smör, 3 msk iskallt vatten)
2-3 dl riven ost, mild
1 dl riven parmesan
2-3 msk hackad oregano och timjan
Äggstanning
1-2 tsk stött kummin
4 ägg
3 dl grädde
salt, svartpeppar
1. Gör pajdegen, kavla eller tryck ut den i en pajform. Nagga och förgrädda i 225° ca 10 minuter.
2. Lägg ost och hackade örter i formen.
3. Häll över äggstanningen.
4. Grädda i 200° 30-40 minuter.
Dillpesto
1 1/2 dl dill
ca 1 dl olja (kallpressad rapsolja och vanlig rapsolja)
1 vitlöksklyfta
1 påse mandelflagor
Mixa alla ingredienser och smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.
Jag serverade pajen tillsammans med prosciutto, vattenmelon och sallad med dillpeston.