Örtlax i foliepaket

Du visar för närvarande Örtlax i foliepaket

Äntligen kom värmen, så pass att det faktiskt inte bara gick att grilla utan även äta ute. Underbart.

Jag gjorde tilltryckta potatisar, örtlax i foliepaket med grillade tomater och halloumi. En kall örtsås smakade toppen till.

Bäst av allt det blev lite rester över så det räckte till tunnbrödrullar på grillen dagen efter.

Örtlax i foliepaket

1 bit lax med skinnet kvar (lagom till 2-3 personer)

salt, svartpeppar

citron

parmesan

persilja, timjan

Jag började med att torka av laxbiten och lägga den med skinnbiten ner mot folien. Sedan kryddade jag med salt, svartpeppar och pressade citron över. Därefter rev jag ett rejält lager parmesan på laxen och toppade med citrontimjan och persilja i mängd. Lägg paketet på grillen (eller i ugnen om det inte är grillväder).

 

Potatisen kokade jag, små fina färskpotatisar. Sedan blandade jag smör, flingsalt och hackad timjan och persilja. När potatisen var mjuk och hade runnit av skar jag kryss i dem och tryckte till och lade dem på en bit folie även de. I fördjupningarna lade jag en rejäl klick av örtsmöret. Därefter rev jag ett lager parmesan över potatisarna. Sen åkte även de på grillen.

Till fisken gjorde jag en örtsås med creme fraiche, pressad citron, massor av hackad timjan och persilja samt kryddade med flingsalt och svartpeppar.

 

Grillade körsbärstomater, grillad halloumi, egen gurka från växthuset och vattenmelon som tillbehör, oh så gott det blev!

 

På väg ut till grillen!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar