Äntligen kom värmen, så pass att det faktiskt inte bara gick att grilla utan även äta ute. Underbart.
Jag gjorde tilltryckta potatisar, örtlax i foliepaket med grillade tomater och halloumi. En kall örtsås smakade toppen till.
Bäst av allt det blev lite rester över så det räckte till tunnbrödrullar på grillen dagen efter.
Örtlax i foliepaket
1 bit lax med skinnet kvar (lagom till 2-3 personer)
salt, svartpeppar
citron
parmesan
persilja, timjan
Jag började med att torka av laxbiten och lägga den med skinnbiten ner mot folien. Sedan kryddade jag med salt, svartpeppar och pressade citron över. Därefter rev jag ett rejält lager parmesan på laxen och toppade med citrontimjan och persilja i mängd. Lägg paketet på grillen (eller i ugnen om det inte är grillväder).
Potatisen kokade jag, små fina färskpotatisar. Sedan blandade jag smör, flingsalt och hackad timjan och persilja. När potatisen var mjuk och hade runnit av skar jag kryss i dem och tryckte till och lade dem på en bit folie även de. I fördjupningarna lade jag en rejäl klick av örtsmöret. Därefter rev jag ett lager parmesan över potatisarna. Sen åkte även de på grillen.
Till fisken gjorde jag en örtsås med creme fraiche, pressad citron, massor av hackad timjan och persilja samt kryddade med flingsalt och svartpeppar.
Grillade körsbärstomater, grillad halloumi, egen gurka från växthuset och vattenmelon som tillbehör, oh så gott det blev!