Jag brukar göra en mycket god sallad med halloumi, nektariner och kräftstjärtar. Tyvärr fanns inga kräftstjärtar i kylskåpet, ej heller nektariner men såväl kyckling som melon. Resultatet blev en minst lika god sallad som den jag brukar göra, både lättlagad och mättande. Dessutom gillades den mer av sonen som inte är lika förtjust i skaldjur som jag, även om han äter dem.
Stekt halloumisallad med kyckling
I grundsalladen ingick följande:
Spenat och ruccola, 1/2 påse av varje
1/3 gurka i tunna halvmånar
1/2 rödlök i tunna skivor
1/2 melon, jag hade cantaloupe
Dressing
1/2 dl kallpressad rapsolja
3 cm riven ingefära
1 vitlöksklyfta, riven även den
1 lime (saften)
flingsalt
Blanda dressingen och låt den stå och dra en stund. Gärna någon timme i kylskåp så hinner oljan ta åt sig av allt det goda. Börja med saften ur 1/2 lime och smaka av med mer om det behövs.
All dressing går inte åt men är mycket god att ringla över lax eller kyckling för att sedan ugnssteka.
Stekt kyckling
Jag hade en påse färdigstekt kyckling i frysen. Den stekte jag på lätt i kokosolja, ungefär halva påsen och kryddade med min egen allkrydda.
Stekt halloumi
Skiva 1 halloumi och dela varje bit i två delar. Stek i rapsolja och slå på lite av dressingen mot slutet av stektiden.
När allt är färdigstekt är det dags att lägga ihop salladen.
Grundsalladen i botten, sen kyckling och halloumi. Ringla dressing över allt och toppa med färsk hackad koriander (eller persilja).