Häromkvällen testade vi en ny variant på smördegsmat, jag och sonen. Som vanligt tog vi av det som fanns hemma och så här blev resultatet. Det blev mycket gott men vi konstaterade att det hade nog smakat bra med exempelvis en vitlökssås i paketet också. Så det kommer vi nog att testa nästa gång
Smördegsinbakad kyckling
5-6 kokta potatisar
1 grillad kyckling
pesto
riven ost
parmesan
två färdigkavlade smördegsplattor
salt, chiliflakes
1 ägg
1. Bred ut ett rejält lager pesto på den ena smördegsplattan och fördela kokt pressad potatis över.
2. Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar. Lägg kycklingen ovanpå potatisen. Krydda med lite flingsalt och chiliflakes.
3. Strö ett rejält lager riven ost över det hela.
4. Vispa upp ägget och pensla kanten på smördegsplattan (med fyllning).
5. Lägg den andra plattan ovanpå och tryck ihop kanterna.
6. Pensla med ägg och avsluta med nyriven parmesan och chiliflakes ovanpå.
7. In i ugnen i 200° till dess att paketet fått fin färg.