Paj, paj!

Tänk att färdig pajdeg är så praktiskt, även om det är lätt och snabbt att göra egen slipper man momentet när det ska kavlas. Som tur var fanns en sån deg i vårt kylskåp när det närmade sig lunch. Så det blev en favorit i repris, ostpaj med lite variation.

Jag började med att lägga pajdegen i en smord pajform och naggade den lätt.

Sedan rev jag i mycket parmesanost och goudaost. Gissningsvis 2-3 dl tillsammans.

Jag hackade en rejäl näve färsk spenat och en halv kruka thaibasilika och lade i formen.

1/2 stor röd chili finhackade och fördelades i formen även den.

Sist hällde jag på en äggstanning av 3 ägg och 2 dl grädde plus lite salt. (Var försiktig med saltet med tanke på parmesanosten.)

Till detta serverades prosciutto och honungsmelon.

 

image
Favoritpajen.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar