Någonstans på nätet eller i någon tidning minns jag att jag hade sett nåt recept med smördeg och potatis som man rullade till rosor.
Eftersom det fanns en smördeg i kylen passade det bra att testa. Då jag inte hade något recept att följa gjorde jag som vanligt, tog vad som fanns i kylen. För att få ett perfekt resultat ska man nog skära potatisen lövtunt, något jag inte gjorde. Därför blev inte mina rosor de snyggaste. Men det blev gott vill jag lova!
Blanda 1/2 förpackning philadelphiaost med lite vitlökspulver och bred ut det över smördegen.
Skär potatisen i skivor och lägg ut dem, krydda med svartpeppar och salt. Dela sedan smördegen i fem delar.
Rulla ihop delarna och ställ dem i en smord muffinsplåt.
Grädda i 200°, först övertäckt av folie, ca 40 minuter. Därefter tas folien bort och ugnsvärmen ökas till 225° så att potatisrosorna blir färdiga (5-10 min) och får fin färg.
Jag serverade med kycklingfilé stekt i kryddsmör arrabbiata med en bit brieost nedstucken i en ficka i filén.
Filéerna kryddade jag bara med salt innan jag brynte dem i en stekpanna. Sedan lade jag kycklingen i en ugnsform, tryckte ner brieosten och lät den steka med i ugnen där potatisrosorna redan var.
Den här gången hade jag ingen sås till men det hade nog varit gott. En extra klick av kryddsmöret smakade i alla fall gott till.
Ingredienser
1 smördegsrulle
1 stor potatis
1/2 paket philadelphiaost
1/2 tsk vitlökspulver
2 kycklingfiléer
2 små bitar brieost
salt, svartpeppar
kryddsmör arrabbiata (som fanns kvar sen vi åt kalvfilé)
Kryddsmör arrabbiata
75 g mjukt smör
1 msk hackad timjan
1 msk pesto arrabbiata
1 finriven vitlöksklyfta
en gnutta pressad citron
flingsalt
Blanda alla ingredienser och smaka av med flingsalt. Ställ kallt en stund innan det är dags att äta.