Grillat x 2

Du visar för närvarande Grillat x 2

De senaste dagarna har vädret varit toppen och lunch utomhus har stått på programmet varje dag. Eldkorgen placerades på gräsmattan (gräset lär växa bra där i sommar) och sen var det bara att elda på. Kylskåpet tömdes på rester i jakten på saker att grilla.

Dag 1 gjorde jag tunnbrödrullar insvepta i folie. Fyllningen var resterna av ytterfilén och gratängen.

Ett lager gatäng i botten, tunna skivor av köttet, tomat, ruccola och riven ost. Smakade smaskens.

image
Dags att rulla ihop och svepa in i folie.
image
Ett litet paket blev kvar på grillen, med det försvann till slut det också.

 

Dag 2 gjorde jag också foliepaket men inte insvepta i tunnbröd. Jag lade en bit bakplåtspapper inne i folien sen öste jag på med goda rester från kylen.

Kokt potatis i bitar, resterna av kycklingbenen, rökt skinka och det sista av ytterfilén. Tomat, salladslök och färsk timjan. Kryddat med lite paprikapulver och flingsalt. Ett lager riven ost över innan jag gjorde paket av det hela och lade på grillen.

 

image
En fin liten hög med godsaker…..
image
…..toppad med riven ost.
image
Matlagning pågår.
image
Rykande hett med härlig smält ost.

Grillat var det här!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar