Middag enligt Cajsa Warg

  • Inläggskategori:Rester
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Middag enligt Cajsa Warg

Häromkvällen var det verkligen ett sånt där man tager vad man haver tillfälle i vårt kök. Vi skulle vara bortresta några dagar så det gällde att äta av det som fanns att tillgå.

Chorizo, majs, halloumi och en krämig potatisgratäng.

Jag hade tänkt grilla men molnen hängde tunga och regnet duggade lätt. Därför blev allt tillagat inomhus.

Jag gjorde en potatisgratäng av fyra stora potatisar. De skalade jag och skivade. Sedan kokade jag dem nästan mjuka i mjölk, en klick smör, salt och en hackad vitlöksklyfta. När mjölken nästan kokat in tog jag upp potatisen och lade den i en smord ugnsform. Sedan hällde jag på en blandning av 1/2 dl grädde, 1/2 dl crème fraiche och 1 dl riven prästost. Kryddat med lite chiliflakes. In i ugnen på 200°, varmluft, till dess att gratängen fått fin färg.

Korven och halloumin stekte jag i rapsolja och majsen fick koka i vatten.

En riktigt god middag av det som fanns att tillgå i kylen.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar