Midsommardagen och det var min tur att stå för matlagningen. Till förrätt bestämde jag mig för att göra en god räkpaj jag har i mina receptgömmor. Midsommardagen till ära tog jag en färdig pajdeg som jag förgräddade istället för att göra egen.
Somrig räkpaj
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten
övriga ingredienser
500 gram oskalade räkor
1 finhackad gul lök
200 g philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 burk röd caviar
1 liten burk gröna oliver
dill
1. Börja med att göra pajdegen och grädda pajskalet färdigt i ugnen på 225º till dess att det är färdiggräddat.
2. Blanda crème fraiche, philadelphiaost och den finhackade löken och bred ut i pajskalet.
3. Dekorera med röd kaviar , gröna oliver och dill.
4. Skala räkorna och lägg dem på pajen.
5. Servera med en god sallad.