Kycklingmiddag med chili här och där!

Av nån anledning kommer jag ofta på att vi måste äta middag ungefär när middagen borde vara klar….Då är det tur att det finns lite allt möjligt i kyl och frys.

Jag stekte potatis i ugnen och kyckling i stekpannan.

Potatisen med fint skal tvättades och skivades i 3-4 mm tjocka skivor.

Jag varvade saltade potatisskivor med hackad vitlök och chiliringar. Olivolja ringlades över och sen fick de steka i ugnen cirka 20 minuter i 225º.

Kycklingfileérna delades i mindre bitar och saltades. Tillsammans med med kycklingen i stekpannan la jag i  1 hackad chili, 1 hackad vitlöksklyfta samt cirka 2 cm riven ingefära. När stektiden närmade sig slutet ringlade jag över honung och pressade i en 1/2 lime. Sen fick de steka färdigt tills de blev en aning sotiga.

Serverat med en enkel sallad blev det en god och lite het middag!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar