Idag lagade jag till en av mina enkla och snabblagade favoriter, tomatpasta med bacon och basilika. Färsk pasta med en enkel sås där basen är smör, soltorkad tomatcreme samt grädde. Mitt originalrecept hittar du HÄR. Receptet räcker till 2-3 portioner, allt beroende av hur matfrisk man känner sig.
Tomatpasta med bacon och basilika (2-3 portioner)
1 pkt bacon
1 förpackning färsk pasta för två
2 msk smör
3 – 4 msk creme av soltorkade tomater (Zeta)
1 dl grädde
2 salladslökar
7-8 små tomater
knappt en kruka basilika
nyriven parmesan
1. Lägg baconet i en ugnsform och stek knaprigt i ugnen, 225°.
2. Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Medan pastan rinner av i ett durkslag blandas smör, grädde och creme av soltorkade tomater i kastrullen.
4. Häll tillbaka den avrunna pastan och blanda runt tillsammans med salladslök, finhackad basilika och tomater skurna i bitar.
5. Blanda ner finhackad bacon och den rivna parmesanen.
6. Avsluta med några varv med svartpepparkvarnen.