Kladdkaka med Snoddasglasyr

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer
Du visar för närvarande Kladdkaka med Snoddasglasyr

I lördags gjorde jag en deal med sonen….jag bakade kladdkaka och han fick fixa middag! Något han utan problem gick med på. Att han funderade vad som fick mig att plötsligt vilja baka kladdkaka gjorde att jag insåg att det inte är något som händer särskilt ofta….

Kladdkaka med hackad mjölkchoklad

150 g smör

3 ägg

3 dl strösocker

3/4 dl kakao

1 3/4 dl vetemjöl

1 nypa salt

100 g mjölkchoklad

smör+kokos till formen

 

1. Sätt ugnen på 180°. Smörj en rund springform och bröa med kokos.

2. Smält smöret till kakan och låt svalna något.

3. Vispa upp äggen med strösocker. Sikta ner kakao och blanda.

4. Rör ner det smälta smöret och sikta även ner vetemjölet och en nypa salt.

5. Häll upp i formen. Hacka chokladen och fördela den över smeten i formen.

6. Grädda 20 – 30 minuter. Tiden beror på hur kladdig man vill ha den. Min kaka gräddades 23 minuter.

Gör glasyren medan kakan gräddas.

 

 

Kaka på väg in i ugnen.

 

 

23 minuter senare.

 

Snoddasglasyr

30 g smör

3 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk kakao

3-5 tsk starkt kaffe

ev. lite vatten

kokos att strö över kakan

 

1. Smält smöret och låt det svalna en aning. Tillsätt kaffet och sikta ner de torra ingredienserna. Blanda  ev. ner lite vatten för att få en lagom konsistens när glasyren ska bredas på kakan.

 

2. Låt kakan svalna ordentligt innan glasyren breds över kakan. Strö över kokos. Servera med grädde eller vaniljglass. Bär eller frukt är också gott till!

 

Vill man göra kakan extra snygg kan man öka mängden glasyr och breda den runt kanten på kakan också. Det gjorde inte jag…..

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar