Saffransmuffins

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

I morgon är det första advent och då brukar vi adventsfika tillsammans på morgonen. Därför bakar jag lite idag. Först ut är saffransmuffins. Receptet kommer från en god vän till mig. Idag blev det minimuffins, tänker bjuda på dem när jag har glöggmingel nästa helg också, då passar det med små munsbitar!

Minimuffins i ugnen
 
Så här ser receptet ut:
1/2 dl hackad sötmandel
100 gram smält smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 påse saffran, 0,5 gram
1/2 dl filmjölk
2 3/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl russin
 
1. Smält smöret.
2. Vispa ägg och strösocker.
3. Blanda ner det smälta smöret och filmjölken.
4. Stöt saffran med 1 tsk strösocker och blanda ner det.
5. Blanda bakpulvret med vetemjölet och vänd ner det.
6. Blanda till sist i den hackade mandeln och russinen.
 
Grädda i 200 grader 10-15 minuter
 
Det blir 12 -15 om man gör i stora formar. Jag fick till cirka 40 supergoda minimuffins!
 
Smeten är väldigt god den också……

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar