Jag köpte fin färsk lax som jag delade och stoppade i frysen men först tog jag undan några bitar som fick bli dagens middag.
Mozarellafylld lax med kräftstjärtröra.
3 laxbitar
3 skivor mozarella
1 dl hackad dill och persilja
1/2 citron
salt, svartpeppar
1. Krydda laxen med salt och svartpeppar.
2. Skär en ficka i bitarna och lägg i en ugnsform.
3. Dela mozarellaskivorna på hälften och tryck ner i laxfickorna.
4. Pressa citron över laxen och täck med dill och persilja.
5. Jag gjorde ett potatismos med parmesan i som jag lade vid sidan av laxen och gratinerade samtidigt som laxen stekte i ugnen på 200º, cirka 20 minuter.
Kräftstjärtsröra
1 burk kräftstjärtar
1/2 pressad citron
1 dl creme fraiche
3/4 dl Hellmans majonnäs
salt, cayennepeppar, chiliflakes
1 litet knippe thaibasilika
1. Låt kräftstjärtarna rinna av och hacka dem grovt.
2. Blanda creme fraiche, majonnäs, kräftstjärtar och pressa över citron.
3. Krydda med cayennepeppar, chiliflakes och lite salt.
4. Avsluta med att blanda i lite hackad thaibasilika (den är lite ”kryddigare” än den vanliga).
Röran med kräftstjärtar räckte även till några kvällsmackor dagen efter!