Till gårdagens middag passade det bra med en god chokladdessert. Jag utgick från ett recept jag använt mig av tidigare men ökade mängderna en aning eftersom vi skulle vara nio personer runt matbordet denna kväll.
Smarrig chokladdessert
5 dl grädde
5 äggulor
350 g mörk choklad med 70% kakaohalt
(150 g mörk, 100 g med hallonsmak, 100 g med pekan och salt)
1. Smält chokladen i vattenbad.
2. Vispa grädden hårt.
3. Rör ner en äggula i taget i den smälta avsvalnade chokladen. Det är viktigt att äggulorna inte är kylskåpskalla, då skär det sig. Det blir en ganska trög smet.
4. Blanda ner ägg- och chokladblandningen i grädden. Rör försiktigt och häll sedan upp i portionsglas och ställ in dem svalt en stund innan servering. ( De går att servera nästan på en gång om man vill)
Servera med hallon, mums!