Den perfekta maten en fredag kväll, eller vilken kväll som helst. För att inte tala om hur perfekt den är till lunch. Funkar när som helst faktiskt! Finns det bara lite kycklingrester i kylen så tar man sen vad man har.
Kyckling- och baconmacka (två personer)
4 bitar bacon
majonnäs
grillad kyckling, anchochili, salt, chiliflakes,
1 näve isbergsallad
4 skivor tomat
4-6 gurkskivor
1/2 mozarella
4 skivor franska
smör att steka brödet i
1. Stek bacon knaprigt i en ugnsform, 225 º. Låt rinna av på hushållspapper.
2. Stek 4 franskskivor gyllenbruna i smör.
3. Hacka kycklingen i munsbitar och stek i rapsolja och krydda med anchochili, chiliflakes och lite salt.
4. Bred ett tunt lager Hellmans majonnäs på de stekta franskskivorna.
5. Lägg franskan på tallriken och bygg på med sallad, tomat, gurka, bacon, mozarella och kyckling, i valfri ordning.
6. Avsluta med ett bröd på toppen.