Hittade ett recept som såg gott ut. Istället för den vanliga traditionella gazpachon hittade jag ett med vattenmelon i. Den lagade jag till förrätt häromkvällen. Passade alldeles utmärkt i värmen.
Melongazpacho
1 liten vattenmelon
3 tomater
1 stor röd paprika
1 stor röd chili
3 salladslökar
1/2 kruka thaibasilika
1/2 kruka koriander
1 msk limejuice, färskpressad
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
salt
1. Dela och skär bort skalet från melonen. Pilla bort eventuella kärnor. Skär fruktköttet i bitar.
2. Skär tomaterna i klyftor. Dela, kärna ur och skär paprika och chili i bitar. Skär salladslöken i mindre bitar.
3. Lägg alla ingredienser (utom basilika och koriander) i en mixer eller matberedare och mixa slätt. Blanda i grovt hackad thaibasilika och koriander. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer limejuice.
4. Kyl soppan ordentligt. Servera gärna i glas och garnera med en bit stjälkselleri. Ät med rödkrutonger och parmesanchips.