När jag gjorde egen majonnäs under påskhelgen fick jag äggvitor över. Av dem gjorde jag citronmaräng som jag sedan toppade med en god hallonröra.
Citronmaräng
2 äggvitor
1 1/2 dl socker
zest från 1 ekologisk citron
Vispa marängen till dess att den nästan kan vändas upp och ned.
Tillsätt sockret och vispa till dess att smeten blir glansig.
Vänd ner citronzest och klicka upp lagom stora maränger på ett bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 150º och ställ in plåten med maränger. Slå av ugnen efter cirka 20-30 minuter men låt plåten stå kvar till dess att ugnen svalnat. Då är marängerna torra och fina.
Hallondröm
2 1/2 dl grädde
1 burk kesella
1 msk vaniljsocker
4 dl hallon
2-3 msk florsocker
1.Vispa grädden med vaniljsockret.
2.Blanda med kesellan.
3.Blanda hallon med florsocker och vänd sedan ner det försiktigt.
4. Varva maräng och hallonröran, himmelskt gott!