Parmesan- och pankonuggets

Du visar för närvarande Parmesan- och pankonuggets

Lördag kväll och kycklingen som låg i köket och hade tinat skulle tillagas. Jag hade tänkt göra någon slags gryta men när det väl var dags kände jag inte för det. Istället lagade jag nuggets med en enkel panering.

Vi var två som skulle äta så jag använde 2 kycklingfiléer som jag putsade och delade i munsbitar. Bitarna saltade jag medan de fortfarande låg på skärbrädan. I en plastpåse blandade jag 2 dl panko, 1 dl finriven parmesan och 1 1/2 tsk anchochili. Därefter lade jag i kycklingen och skakade runt till dess att bitarna var täckta av panering.

I en stekpanna hällde jag i rapsolja, ganska mycket, på det viset blev kycklingen nästan friterad. Sedan lät jag den rinna av på hushållspapper. Jag serverade kycklingen med potatisklyftor och morötter stekta i ugnen kryddade med salt och chiliflakes. Limeklyftor att pressa över vid servering blev pricken över i.

 

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar