Bakad sötpotatis med fetaoströra

Du visar för närvarande Bakad sötpotatis med fetaoströra
Sötpotatis med fetaoströra

Våra gäster har tillbringat dagen i badhuset tillsammans med sonen  i huset. När de kom tillbaka efter sin baddag bjöd jag på bakad potatis. Två olika varianter, både sötpotatis med fetaoströra och vanlig bakpotatis med knaperstekt bacon och riven ost.

Picka sötpotatisen och skär kryss i den vanliga bakpotatisen och slå in dem i folie. Lägg dem i en ugnsform och baka dem i 225-250 grader 50 min- 1 1/2 timme till dess att de är klara. Sötpotatisen ska vara helt mjuk.

Till sötpotatisen passar fetaoströra utmärkt. Sältan i fetaosten bryter av fint mot den söta potatisen. Min röra brukar jag göra så här:

Blanda 200 gram smulad fetaost med 2 dl creme fraiche. Mal över rikligt med svartpeppar.

Till den ”vanliga” bakpotatisen serverades knaperstekt bacon och riven ost!

Med en fräsch grönsallad blev det en god lördagsmiddag!

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar