Lussebullar

  • Inläggskategori:Bakning
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Nu är lussebullarna också gräddade. Lite missflyt i antalet blev det, för jag skulle baka 40 stycken som sonen ska ha till skolan när det är lucia. Problemet är bara att om jag tar 40 dit har vi inga kvar själva.  Jag vill äta av våra egna hembakta när vi adventsfikar så det blir nog så att jag köper några extra till luciafikat!

Några nybakta lussebullar!

Det här receptet har jag fått av min mamma och det blir jättegoda saftiga lussebullar med mycket smak av saffran!

1-2 g saffran

5 dl mjölk

2 dl rapsolja

2 pkt jäst

1 tsk salt

2 dl strösocker

16-17 dl vetemjöl

1. Stöt saffran med lite socker.

2. Värm mjölken och oljan fingervarm.

3. Smula jästen i en bunke och häll över mjölk, olja och saffran.

4. Häll ner salt, socker och mjölet. ( spar lite till utbakningen)

5. Arbeta degen smidig, gärna i degblandare.

6. Låt den jäsa ca 30 min.

7. Forma lussebullar efter tycke och smak, stick i russin och låt jäsa under bakduk i 30 min igen.

8.  Grädda i 225 grader ca 10-15 min.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar