När det är sommar och vädret tillåter smakar grillat som allra bäst. Idag blev det benfri kotlett skuren i tunna skivor, grönsaker, potatis och halloumi.
Börja med att marinera köttet minst två timmar, gärna längre.
Marinad ( mått på ett ungefär):
1/2 – 1 dl rapsolja
1/2 dl japansk soja
2-3 msk hoisinsås
1 tsk sambal oelek
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 finhackad chili
Häll marinaden i en plastpåse och lägg i köttet skuret i tunna skivor så att det täcks av marinaden. Ställ påsen med kött i en skål i kylen. Vänd det då och då så att marinaden kommer åt överallt.
Grillade grönsaker: squash, champinjoner, sparris, majs, lök och tomater. Dela i lämpliga bitar och grilla till dess att de har lagom tuggmotstånd.
Grillade potatisskivor:
Dela en bakpotatis i tjocka skivor. Förkoka på spisen en stund till dess att de nästan är färdiga. Olja dem lätt och krydda med salt och peppar och grilla dem färdiga.
Till köttet gjorde jag ett kryddsmör och till grönsakerna och osten en vinegrett. Sen fick man ta av det man ville!
Kryddsmör
100g smör
1/2- 1 dl hackade kryddor efter smak. Idag tog jag rosmarin, timjan.
1 hackad vitlöksklyfta
lite salt
Rör ihop kryddsmöret och ställt det kallt fram till servering.
Vinegrette
1/2 pressad lime
1/2 dl rapsolja
2- 3 msk flytande honung
1 cm finhackad ingefära
lite salt