Langos

Du visar för närvarande Langos
Langos

Idag är det min 12-årige sons dopdag. Vi brukar uppmärksamma den dagen med att äta eller fika något gott. De senaste åren har vi haft som tradition att fritera langos . Det gjorde vi även i år.

Langos

4 dl vatten, 37 grader

1/4 paket jäst

2 kokta potatisar

1  msk salt

8-9 dl vetemjöl

1. Blanda vatten och jäst.

2. Mosa potatisarna och blanda med saltet.

3. Rör ihop alla ingredienser och låt jäsa 1 timme. ( börja med den mindre mängden mjöl)

4. Kavla ut till avlånga plattor ( 16- 18 stycken) och låt jäsa 20 minuter.

5. Fritera ca 1 minut på varje sida till dess att de får fin färg.

6. Servera med creme fraiche, hackad rödlök och romkorn.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar