Kyckling allt i ett

Du visar för närvarande Kyckling allt i ett

För någon söndag sen tog jag upp kyckling ur frysen och lade på ett fat för att tina. Under tiden tog jag en promenad i det fina vädret, det börjar ju faktiskt bli vår här uppe också. När det väl var dags att fixa till maten, någonstans mitt emellan lunch och middag, valde jag att laga till en ugnsform med kycklingen, rotfrukter och grönsaker. Kycklingen hade jag redan lagt i marinad så den hade fått gott om tid att dra till sig de goda smakerna. Rätten påminner om grekisk pytt i panna men med lite andra kryddor och ingredienser. Gott blev det i alla fall. Laga till det igen kommer jag definitivt att göra. Gör det du med, du kommer inte att ångra dig.

Kyckling allt i ett

2 kycklingfiléer

Marinad

1/2 dl rapsolja

1/2 dl teriyakisås

1/2 msk pressad ingefära (eller färsk riven)

1 msk honung

1 finhackad vitlöksklyfta

 

1. Putsa kycklingen och skär den i mindre bitar.

2. I en plastpåse blandas ingredienser till marinaden.

3. Lägg ner kycklingbitarna och låt dem ligga minst fyra timmar. Vänd emellanåt.

 

Rotfrukter och grönsaker

3 potatisar

3 morötter

10 cm purjolök

1 broccolihuvud

10 småtomater

salt, svartpeppar

olivolja

 

4. Sätt ugnen på 200°.

5. Skala morötter och potatis. Dela i klyftor och bitar. Lägg i en ugnsform och ringla olivolja över. Krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.

6. Dela purjolöken i strimlor, broccolin i buketter och tomaterna i halvor.

7. Låt kycklingen rinna av i ett durkslag.

8. Lägg kyckling och grönsaker ovanpå rotfrukterna och sätt in formen i ugnen igen.

9. Låt formen vara i ugnen 15-20 minuter till.

 

Vitlökssås

1 dl majonnäs

1 dl creme fraiche

1 riven vitlöksklyfta

1/2 pressad lime

salt, svartpeppar

10. Blanda alla ingredienser till såsen.

Servera, ät och njut av de goda smakerna. Smaklig spis.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar