Lyxig vardagmiddag…i alla fall enligt sonen.

  • Inläggskategori:Kyckling
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

I kylskåpet fanns en grillad kyckling och som vanligt en vardag ville jag att maten skulle bli klar hyfsat snabbt. Kycklingen rensades av och köttet hackades i lagom stora munsbitar. Sedan stekte jag kycklingen i olja och kryddade med anchochili, paprikapulver och spiskummin. Jag hällde på 1/2 dl vatten och lät allt koka ihop.

Kyckling i pannan.

Den kryddiga kycklingen serverade jag sedan med hackad avocado, skivad mozarella, spenat, majs, paprika, tomat, rödlök, creme fraiche, minitubs och nachips.

Mycket smått och gott.

Som bonus gjorde jag smördegsstänger i ugnen. Jag hittade nämligen en rulle smördeg som behövde användas upp. På den bredde jag ett lager smaksatt creme fraiche med paprika- och chilismak samt ett rejält lager riven ost innan jag delade den och gjorde stängerna. Cirka 15 minuter i 225º, sedan var de färdiga också.

Gott!

Sonen undrade vad anledningen till den lyxiga maten var? Inte speciellt lyxigt enligt mig….

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar