Idag gjorde jag pannkakor på amerikanskt vis med en liten twist. De innehöll butternutpumpa som ugnsbakades i ugnen först så den blev mjuk. Det blev många pannkakor, många pannkakor….räcker till matlådor ett tag framöver. Fast det gör ingenting, de blev väldigt goda.
Så här ser mitt recept ut:
Pumpapannkakor
1 butternutpumpa ca 750 g
2 dl mjölk
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk mald ingefära
2 tsk farinsocker
1/2 tsk salt
smör till gräddning
1. Dela pumpan i två delar på längden. Gröp ur alla frön. Lägg delarna med snittytan ner på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen på varmluft, 225°, till dess att de är mjuka.
2. Låt svalna något och dra av skalet. Mixa innanmätet tillsammans med mjölken.
3. Vispa ner äggen.
4. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, farinsocker och salt och vispa ner det i smeten.
5. Stek små pannkakor i smör i en stekpanna (eller en plättlagg).
6. Servera pannkakorna med keso, bacon, rårivna morötter eller lönnsirap. Varför inte en kombination? Allt passar fint till.