Pumpapannkakor

Du visar för närvarande Pumpapannkakor

Idag gjorde jag pannkakor på amerikanskt vis med en liten twist. De innehöll butternutpumpa som ugnsbakades i ugnen först så den blev mjuk. Det blev många pannkakor, många pannkakor….räcker till matlådor ett tag framöver. Fast det gör ingenting, de blev väldigt goda.

Så här ser mitt recept ut:

Pumpapannkakor

1 butternutpumpa ca 750 g

2 dl mjölk

3 ägg

3 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1 tsk mald ingefära

2 tsk farinsocker

1/2 tsk salt

smör till gräddning

1. Dela pumpan i två delar på längden. Gröp ur alla frön. Lägg delarna med snittytan ner på en plåt med bakplåtspapper och baka i ugnen på varmluft, 225°, till dess att de är mjuka.

2. Låt svalna något och dra av skalet. Mixa innanmätet tillsammans med mjölken.

3. Vispa ner äggen.

4. Blanda mjöl, bakpulver, kanel, ingefära, farinsocker och salt och vispa ner det i smeten.

5. Stek små pannkakor i smör i en stekpanna (eller en plättlagg).

6. Servera pannkakorna med keso, bacon, rårivna morötter eller lönnsirap. Varför inte en kombination? Allt passar fint till.

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar