Det här är en jättegod förrätt att bjuda på, bruschetta med fetaröra och bacon. Det går att göra som små munsbitar eller hela brödskivor. Röran med fetaost och philadelphia passar utmärkt som dipp också eller till fisk, kött och kyckling. Jag gjorde tre förrättsmackor men själva fetaostcremen räcker till fler. För att göra rätten vegetarisk är det bara att utesluta baconet.
Bruschetta med fetacreme och bacon
Surdegsbröd eller något gott lantbröd
100 g philadelphiaost
75 g fetaost
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
bacon
sallad
tomat
smör
1. Stek baconet krispigt i ugnen eller på ett stekbord på grillen.
2. Riv vitlöken fint och blanda tillsammans med philadelphiost och fetaost. Smaka av med svartpeppar.
3. Stek brödskivor gyllene i smör.
4. Lägg ett salladsblad på varje brödskiva.
5. Bred över fetaoströran, toppa med skivad tomat och bacon.
Smaklig spis!