I slutet av sommaren skördade jag den rosmarin och persilja som fanns kvar ute i krukorna på altanen. Kryddorna lade jag i en kökshandduk för att torka och häromdagen hittade jag dem…torra och fina. Frågan var då om jag skulle stoppa ner kryddorna i en burk som de var eller vad skulle jag hitta på? Då kom jag ihåg att min mamma gjorde eget örtsalt tidigare under hösten. Så fick det bli.
Jag googlade och såg att det fanns väldigt många olika sätt att göra ört/ kryddsalt på. Oftast använde man färska örter och mixade med saltet innan det torkades i ugnen. I de flesta recepten var i alla fall örterna i större mängd än saltet.
Jag tog lika delar salt och örter på ett ungefär, sedan mixade jag det fint. Jag använde flingsalt med tillsatt jod. Det blev toppenbra tycker jag.
Tänk att krydda äggröran med persiljesalt eller en god köttbit med rosmarinsaltet. Det blir toppen!