Rostbiff av kalv

Du visar för närvarande Rostbiff av kalv

Jag plockade upp en bit rostbiff ur frysen som fick tina långsamt. Sedan lagade jag till den på mitt vanliga sätt. I en gryta i ugnen. Så perfekt. Med en stektermometer i sköter köttet sig själv.

Just den här gången serverade jag caprese och potatisgratäng till. Det blev i alla fall supergott och köttet räckte till några restmåltider också.

Rostbiff av kalv

450 g rostbiff av kalv

salt, svartpeppar

smör att bryna köttet i

torkad timjan, rosmarin och rosépeppar

ca 1 dl rött vin

1 msk kalvfond

2 vitlöksklyftor

grädde till skyn

 

1. Putsa köttet. Krydda med salt och svartpeppar och lägg det i en stekgryta. Bryn runt om i smör.

2. Klappa in de mortlade kryddorna (timjan, rosmarin och rosépeppar) på den brynta köttbiten.

3. Häll i rött vin, fond och skiva ner vitlöksklyftorna.

4. Lägg på lock och ställ in i 175° varm ugn. Använd köttermometer för att få perfekt resultat. 55° – 75° beroende på hur rosa man önskar att köttet blir.

5. När köttet är klart silas stekskyn av. Häll i grädde och smaka av så att det blir lagom mycket grädde.

Jag gjorde en potatisgratäng som jag serverade till och en caprese (mozzarella, tomat, basilika, olivolja, salt och svartpeppar).

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar