Jag plockade upp en bit rostbiff ur frysen som fick tina långsamt. Sedan lagade jag till den på mitt vanliga sätt. I en gryta i ugnen. Så perfekt. Med en stektermometer i sköter köttet sig själv.
Just den här gången serverade jag caprese och potatisgratäng till. Det blev i alla fall supergott och köttet räckte till några restmåltider också.
Rostbiff av kalv
450 g rostbiff av kalv
salt, svartpeppar
smör att bryna köttet i
torkad timjan, rosmarin och rosépeppar
ca 1 dl rött vin
1 msk kalvfond
2 vitlöksklyftor
grädde till skyn
1. Putsa köttet. Krydda med salt och svartpeppar och lägg det i en stekgryta. Bryn runt om i smör.
2. Klappa in de mortlade kryddorna (timjan, rosmarin och rosépeppar) på den brynta köttbiten.
3. Häll i rött vin, fond och skiva ner vitlöksklyftorna.
4. Lägg på lock och ställ in i 175° varm ugn. Använd köttermometer för att få perfekt resultat. 55° – 75° beroende på hur rosa man önskar att köttet blir.
5. När köttet är klart silas stekskyn av. Häll i grädde och smaka av så att det blir lagom mycket grädde.
Jag gjorde en potatisgratäng som jag serverade till och en caprese (mozzarella, tomat, basilika, olivolja, salt och svartpeppar).