Rödvinbärs- och chiligelé

Du visar för närvarande Rödvinbärs- och chiligelé

Jag passade på att plocka lite röda vinbär innan alla bär var helt mogna. Det blir fin gelé för då är bären pektinrika och gelén stelnar helt utan extra pektin eller syltsocker. Jag gjorde gelé på ett kilo bär så det blev fyra fina burkar med gelé som kommer att vara goda att plocka fram från matkällaren när vintern är här.

Jag följde receptet på fotot härunder men tillsatte 2 krm chiliflakes när den avrunna saften och sockret kokade ihop. Den här gången var jag lite snål med sockret så jag tog mindre än den angivna mängden (och lite syrligare gelé). Men mina bär var pektinrika så det blev fin gelé ändå.

 

Katarinas spis

Jag heter Katarina, ensamstående med en 24-årig son och gillar att laga mat på en höft....Jag är dålig på att följa recept, lägger gärna till eller byter ut, då är det lätt att glömma om det inte finns nedskrivet. Så det är därför har jag startat bloggen, då kan jag själv kika in för att hämta matinspiration när jag glömt hur jag gjorde förra gången! Kanske inspirerar jag nån annan på köpet.....

Lämna ett svar