Jag fixade till en god matjessallad för rätt länge sedan, medan det fortfarande fanns färskpotatis….alltså har jag hittat ett utkast till recept som tillagades sommaren 2020. Här kommer det i alla fall. Tänkte att det kan passa nu när det är påsk! Fast den här salladen funkar att äta precis när som helst.
Med sill, färskpotatis, brynt smör, kokt ägg, sallad, salladslök, tångkaviar och crème fraiche blev det en sallad som gladde både ögon och mage. Det går att göra en liten sallad till en person eller till fler, allt beroende på hur mycket man tar av varje. En burk matjessill räcker till ungefär 2 portioner om salladen lagas till på det här sättet.
Matjessallad
färskpotatis
matjessill
sallad
salladslök
kokt ägg
brynt smör
tångkaviar
crème fraiche
1. Lägg sallad i botten på ett fat.
2. Dela nykokt färskpotatis och fördela över fatet.
3. Klipp matjessillen i mindre bitar och fördela även den.
4. Hacka ett kokt ägg och strö över.
5. Ringla brynt smör över potatis, sill och ägg.
6. Strö över hackad salladslök.
7. Klicka ut crème fraiche och tångkaviar.
Smaklig spis!